RESUMIM EL PLE MUNICIPAL DEL DIJOUS 28 DE GENER

Des d’IPF volem explicar amb aquest vídeo els motius que ens va donar ahir l’equip de govern al ple per tal de no ha aprovar la moció de bonificació de l’IBI en les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum en l’àmbit domèstic.

L’argument principal va ser que en el segon punt de la moció es demanava consensuar la modificació de l’ordenança fiscal entre els tres partits abans d’aprovar-la. En aquest punt, @juntsperfornells, demanava canviar la paraula “consensuar” per “treballar conjuntament” la moció. Cosa que no entenem de cap manera.

Durant els dies previs al ple, vam modificar la moció amb les demandes d’@erc.fornellsdelaselva i Junts per Fornells, però pensem que cal arribar a un acord consensuat abans de l’aprovació, per això volem consensuar l’ordenança. Una ordenança sobre un tema que els tres partits hem portat als nostres programes.

L’equip de govern s’ha compromès a treballar conjuntament aquesta ordenança tot i el vot en contra a la moció, veurem si al final la consensuem políticament, fet que vol dir dialogar i negociar per arribar a un acord que satisfaci a totes les parts o només la “treballem conjuntament”. Encara que ningú ben bé sap què vol dir 😅

Us anirem informant d’aquest i d’altres fets com sempre amb total transparència!

//www.instagram.com/embed.js

PREC I PREGUNTES

Com està el POUM?

  • Fa molts anys que està en tràmit. Encara no estan d’acord amb alguns punts. S’han de posar d’acord. Aprovació provisional, enviar a urbanisme per aprovació definitiva. 

Calendari grup de recerca, perquè no s’ha fet?

  • Està fet i imprès i el podem trobar a l’estanc i l’Ajuntament.

Bus. Fa un any que es va aprovar la moció i volem saber què s’ha fet al respecte. Creiem que després de la recollida de firmes de molts veïns i veïnes s’hauria d’informar públicament de com està la gestió. Quin interés hi ha en incorporar-ho en els pressupostos del 2021?

  • Ja vàrem contactar amb ATM per veure el que suposaria incrementar la freqüència i suposa duplicar el preu actual perquè s’ha de posar un altre conductor. No hi ha previst doblar la freqüència del bus al llarg del 2021. Continuarem treballant perquè això sigui possible més endavant.

Quin mètode farem servir en cas de confinament total per fer els plens?

  • Telemàtics

Respecte els acords de la taula de treball: S’ha pensat amb els espais per crear l’aula d’estudi? amb el material? L’enviament de cartes a la gent del poble es pot fer perfectament.

  • Petició directament amb instàncies.

És cert que no es poden enviar cartes nominals a la població des de l’Ajuntament? L’agència de protecció de dades de la Generalitat ens van confirmar que es poden enviar cartes i es pot consultar el cens i es pot fer perfectament sempre i quan sigui per informar d’activitats i altres coses que es facin des de l’Ajuntament. Fins i tot l’entitat que ho necessiti quan realitzi una activitat sota el paraigües de l’Ajuntament i faci activitats pel poble es pot fer servir el cens. Tenim el decret que ho confirma que us el podem passar. Si ho demaneu a l’agència us contestaran i us ho explicaran.

Referent també al que es va parlar a la taula de treball. S’ha començat a pensar i gestionar el tema de la Borsa de treball?

  • S’ha de fer instància

Aquests últims mesos hi han hagut molts veins/es que ens han interpelat per l’obertura del Centre Social, podem donar a la població de Fornells una data de publicació del concurs públic d’ajudicació del centre social u d’octubre?

  • Els centres cívics estan tancats. Quan s’obrin o que tot estigui més bé en tema sanitari intentarem tenir les bases i l’adjudicatari

Us heu posat en contacte amb el grup de “l’assemblea de joves de fornells”? Ells s’han posat amb vosaltres? Sabeu quines són les seves demandes?

  • No s’han posat en contacte amb ells.

Des d’IPF creiem que hauria d’haver-hi una partida per fer obres al centre social pels pressupostos del 2021 aprofitant que està tant temps tancat→ Si que hi ha una partida per a fer obres. 

Esperem també que s’aprovin els pressupostos el mes de març.