PLE MUNICIPAL AJUNTAMENT DE FORNELLS – DIJOUS 26 DE NOVEMBRE

El pròxim dijous 26 de novembre a les 20h se celebrarà el ple a l’Ajuntament de Fornells de la Selva. Des d’Independents per Fornells hem apostat i apostarem sempre per un poble més transparent, sostenible i participatiu. És per això que hem presentat la moció següents i em fet els següents precs i preguntes:

 1. MOCIÓ SOBRE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I L’AFECTACIÓ DE LA COVID

MOCIÓ SOBRE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I L’AFECTACIÓ DE LA COVID

En aquest darrers mesos s’ha parlat molt de la COVID 19 però massa poc de les conseqüències que tindrà per a les dones. Per exemple, només en el període que va del 16 de març al 30 d’abril, a Catalunya es van incrementar un 88% les trucades per violència masclista.

PRECS I PREGUNTES

 • Fa un any i mig no es va aprovar la moció del ple sobre la càmera, i es va dir que a finals de 2020 ja hi seria. Com està aquest tema? Cal que presentem una altre moció on hi hagi el vostre compromís?

Ens vam comprometre dins el nostre mandat. Continuen amb això. 

 • Com es troba la situació POUM ?

Estem treballant-hi. Hi ha algunes al·legacions. Just el mes passat va haver-hi una reunió. És un tema complicat i lent. La intenció és agilitzar-ho. 

 • Com està el concurs centre social? Havia d’haver sortit fa més d’un mes. 

Hi estem treballant. Per aquest equip de govern no és important obrir-lo. El més important és la salut i les persones. Des de protecció civil ens diuen que han d’estar tancats i que hem d’evitar els llocs amb molta gent. Amb el tema que es pogués posar a les bases una reducció a l’antic consecionari ja es va fer. Creuen que presentar-ho ara pot fer que s’hi presenti menys gent degut a les condicions per la COVID-19 ja que molta gent potser no podrà accedir a les bases i no és el millor moment per obrir i fer una nova inversió en un nou negoci. 

 • Per què no s’ha avisat a la oposició del manifest del 25 N?

El manifest es va pensar que s’havia de fer i una acció que es durà a terme el mes de febrer. La decisió era que no hi hagués ningú. 

 • Soroll tren. Alguns veïns ens han fet arribar que des de fa uns mesos els trens piten més a totahora i arriba a ser molest  i volíem saber si hi ha algun motiu en particular. 

L’explicació és qpue hi ha una curva molt pronunciada i unes normes de ciruclació ferroviària. Quan els trens només eren de RENFE. Ara com que passen altres operadors ferroviaris. Si hi ha una curva que obliga a pitar, doncs piten. 

 • Informació de la instància presentada sobre la càmara de les vies del tren.

Com a Ajuntament no en teníem coneixement. No teníem cap sol·licitud per part de l’associació. Ara han sol·licitat posar-ne una. Són terrenys d’ADIFC.  En cap cas s’informa de la persona que ha fet la “queixa”.

 • Com es resolen les instàncies i es contesten els correus. Cal donar resposta que per això som un Ajuntament i no la Generalitat. Cal donar resposta als veïns i veïnes. 

Demanen només entrar-ho tot per instància perquè no torni a passar. Sinó que ens truquin. 

 • Quines tasques fa l’estudiant en pràctiques que s’ha contractat? 

Auxiliar d’administrativa. 

 • Tall de llum diumenge 25 d’octubre de 6:00 a 14h. Com es va informar a la població. Només pel missatge de whatsapp. Sabem que ha de ser la companyia que informi però com a Ajuntament i amb el confinament, creiem que s’hauria d’haver informat millor a tothom i fins i tot demanar un grup perquè la gent no es quedés sense llum. 

La obligació dels talls és de la distribuidora i ja es pensaven que ENDESA havia avisat als veïns. Van parlar amb ENDESA i teoricament a ells els hi consta que ja havien avisat i intentaran que no torni a passar.  

 • Com serà la Cavalcada de Reis a Fornells aquest any?

S’està construint una bústia reial per poder posar la carta. S’està treballant perquè els patges si que vagin a les cases. 

 • Demanem informació sobre la encesa de llums i el fornellenc de l’any.

6 de desembre. Aquest any també es farà. La idea és que com l’any passat l’encesa es faci des de la benvinguda al Nadal. Es farà un espectacle a la Sitja amb la minúscula. Que l’encesa es faci amb el pulsador des de la Sitja juntament amb el pulsador de la plaça. Tot digital. 

 • Ens va arribar una enquesta que preguntava la situació del jovent a Fornells. Volem saber qui ha fet aquesta enquesta i quina ha estat la seva difusió. Creiem que la difusió hauria d’arribar a tot el jovent del poble i no només a una serie de grups, ja que l’enquesta ha arribat per whats app a només uns quants joves. Si només es té en compte la opinió de una part del jovent l’enquesta no té cap funció ni utilitat.

Enquestes des del consell comarcal des de l’àrea de joventut. Ens està fent el pla local de joventut. La tècnica és la que ho fa i és la que fa les enquestes. Es va passar a les tres entitats que es va considerar que hi ha més joves del poble i es va demanar que l’anéssin passant. 

 • Quan s’aprovaran pressupostos 2021. Esperem que sigui el Gener. 

La voluntat és aprovar-lo al gener. 

 • Fer més difusió pel grup de whats perquè més gent s’hi sumi. 

A les marquesines del bus hi ha informació de com està informat del que passa a Fornells. Al grup hi ha 450 persones.

 • Es podría fer més difusió de tot el relacionat la pandemia i no només amb el Covid, sino amb totes les coses que passen respecte les restriccions id desescalades. Que no només es faci difusió del que diu la generalitat i la diputació i que s’expliqui millor el que es pot fer i que no es pot fer. Creiem que hauria estat bé informar concretament del que es podia fer i què no a Fornells ja que sovint som molts ciutadans que tenim dubtes. I que les informacions a vegades són confuses.

Han demanat que si alguna normativa no queda clara que els hi fem saber perquè les explicaran millor si fes falta. 

 • Es va acceptar per unanimitat la moció de la creació de la taula de treball. No s’ha penjat l’acta, no s’ha respòs als nostre correus i no hi ha hagut cap acció proactiva que indiqués un mínim interès per part d’aquest ajuntament. Si no es creieu en la taula, és molt simple, que no s’hagués votat a favor. Nosaltres hi seguirem creient i tirant endavant la proposta.

No hi lidera l’equip de govern sinó que és una cosa conjunta.